bantekniker

Alla inlägg den 21 maj 2012

Av Bobjörk - 21 maj 2012 19:46

Tror jag använt denna rubrik förut men i annan mening.


Hur som helst. Vaknade och gick upp. I samma ögonblick som jag klev ut genom dörren ångrade jag mitt yrkesval. Nästan. Klockan var bara 6:30 men det var redan runt 17 grader i luften.


Gick upp och gjorde kaffe. En ny "kollega" kom och presenterade sig. Han skulle vara med under neutraliseringen. Sen kom en av de jag jobbat med de senaste veckorna, tillsammans med arbetsledaren. En person var borta pga sjukdom. Ryggproblem.

Pga värmen kunde vi inte neutralisera idag  och vi har ännu inte tillstånd att jobba natt. Så dagen börjades med att montera en stoppbock. Sen frukost. Fyllde på vatten. Förmiddagen ägnades sedan åt att montera ännu en stoppbock och att byta felaktiga fjäderbrickor i två andra. Sen åkte vi för att äta. Vi åkte till gubben i vagnen (som han inte heter) och jag kom då på att han inte tar betalkort. Så efter att de andra handlat åkte jag och tog ut pengar och handlade sen. Valet stod mellan Grillkorv med mos eller Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor. Valet var enkelt.


Efter Isterband åkte vi ut igen och eftermiddagen ägnades åt stoppbocksmontage och fjäderbricksbyte. Glassätning hann vi med också. Och vattendrickande i skuggan. Innan vi åkte hemåt städade vi ur vår buss.


På kvällen minglade jag runt lite bland husvagnarna och pratade.


I morgon vet jag inte vad som sker.

Presentation


En blogg om en studerande vid Järnvägsskolan i Ängelholm.

Fråga mig

20 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Translate

Ordlista

En liten ordlista. Skriver in mer när jag kommer på att jag använt dom i bloggen.

 

BKS - Bakre korsningsskarv, dvs växelns bakände (dvs när spåret delats i två spår)

Dra krok - Befästa pandrol E-clip, görs med ett speciellt verktyg.

FSK - Främre korsningsskarv, dvs växelns framände (som alltid är innan det delar sig)

Grenspår - Det spår som viker av i en växel

Isol/Isolskarv - Isolerskarv, en skarv som isolerar två räler från varandra och på så sätt skapar två spårledningar

Passräl - En bit räl, minst fem meter, som läggs in för att åtgärda ett rälsbrott, en knäck på rälen eller liknande. Kan även vara en isolskarv mitt på.

Spårledning - Genom rälsen går, oftast, en svag spänning, som när det kortsluts av tåg, får en signal att gå om till stopp, en bom att fällas eller visar för tågtrafikledningen var tåget befinner sig. Spårledningar delas upp i sektioner med hjälp av isolskarvar.
Stamspår - Det spår som går rakt fram i en växel

Transversal - Delen mellan två växlar som ligger BKS mot BKS. Består oftast av sex långsliprar samt tre korta (2 meter) sliprar i grenspåren.


Ovido - Quiz & Flashcards